Miért használjuk a parajdi sót az ételeinkbe?


A válasz egyszerű: mert finom és egészséges.

Az étkezési sóként általánosan használatos úgynevezett konyhasó és asztali só a bányászott kősónak egy olyan változata, amelyet kémiailag tisztítanak, illetve csomósodását különböző adalékanyagokkal akadályozzák meg. A legtöbb sóhoz fluoridot és jódot is kevernek. Sok esetben ennél is rosszabb a helyzet, mert a konyhasót mesterséges úton is előállítják, ami nem túl hasznos a szervezetünk számára, ráadásul csípős és nagyon erőteljesen sós íze van.

parajdi só


A parajdi só egy kősó. Természeres, és így pontosan olyan, ahogyan a föld azt nekünk ajándékozza, nem adnak hozzá és nem vesznek el belőle semmit. Kézzel bányásszák, apróbb darabokra őrölik, majd csomagolják. Nincsenek benne mesterséges adalékanyagok, nem esik át kémiai tisztításon sem. Természetes, egészséges és finom. Egyáltalán nem csípős és sóssága kellemesebb nemcsak a konyhasónál, de a tengeri sónál is.

A parajdi sóval tartósított ételek jobbak maradnak, mint azok, amelyek eltevéséhez konyhasót használunk. Hogy miért? Mert a boltban kapható konyhasók E-jelű adalékanyagokat, csomósodásgátlót, ferrocianidot tartalmazhatnak, amelyek például a káposzta levelét nyúlóssá és szakadékonnyá változtatják. A parajdi sóval ilyen nem történhet, aki nem hiszi, az látogasson el a Parajdon évenként megrendezett töltöttkáposzta fesztiválra, és győződjön meg a saját fogával!
A parajdi sót a parajdi bányában nem étkezési sóként árulják. Ennek az az oka, hogy nem esik át kémiai tisztítási és finomítási eljáráson. Nem kell azonban aggódnunk, mert a parajdi só nemcsak biztonsággal fogyasztható, de rendkívül egészséges, és az ételek valódi ízét is jobban kiemeli, mint a hagyományosan használt bolti asztali sók.

Legyünk figyelemmel, a parajdi sóként kapható termékek egy része nem a parajdi bányából, hanem más romániai lelőhelyekről, például Dés (Dej) sóbányáiból származik. Ezek szintén jó minőségű és biztonságos sók, de csak nevükben parajdiak. Aki valódi parajdi sót akar fogyasztani, az legyen körültekintő, és mindig győződjön meg a lelőhely eredetiségéről!

 

Parajdi só
Újdonság

Paleolit Parajdi sóétkezési 1kg

Paleolit Parajdi só étkezési 1kg

Adalékanyagoktól mentes, magas ásványianyag-tartalmú, vegyes szemcseméretű étkezési só.

Ár: 495 Ft
Megnézem
Népszerű

Multi 4U Parajdi só 1kg

Multi 4U Parajdi só 1kg

Adalékanyagoktól mentes, magas ásványi anyag tartalmú, vegyes szemcseméretű étkezési só.

Ár: 440 Ft
Megnézem
Vélemények (1)