A parajdi a világ egyik legegészségesebb és legjobb minőségű sója, amely őstengeri iszaptartalma következtében szürkés színű, változó szemcseméretű. Összesen 84-féle nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz. Íze a konyhasónál lágyabb, a legtöbb finomított sónál intenzívebb, főzésre, gyógyászati és szépségipari célokra kiválóan alkalmas.
A parajdi sónak körülbelül 97%-a nátrium-klorid, a lényeg azonban a maradék 3%-ban van: az élethez nélkülözhetetlen ásványi anyagok és nyomelemek teszik ki, amelyek számos pozitív hatással bírnak. A parajdi étkezési sónak körülbelül 1,2%-a vízben oldhatatlan iszap, amely a több tízmillió éve kiszáradt ősóceánból származik, nyugodtan elfogyasztható, bőrápolásra pedig egyenesen kiváló, használják is kozmetikumokban.
Kalciumot, magnéziumot, káliumot és még számos az egészség megőrzéséhez nélkülözhetetlen anyagot tartalmaz ez a hihetetlenül tiszta és jó minőségű só. A parajdi só tehát számos egészséges ásványi anyagot, nyomelemet, sőt ősóceáni olajesszenciákat is tartalmaz. Ennél is fontosabb azonban talán az, hogy mit nem tartalmaz. Nem tartalmaz adalékanyagokat, így mentes a hagyományos konyhasókban gyakorta használt csomósodásgátlótól, a kálium-ferrocianidtól (E536) is.
A parajdi sót a 18. század óta gyakorlatilag azonos technológiával, hagyományos módszerrel, kézi erővel, fém szerszámok használata nélkül, faékekkel bányásszák. A darabolás és aprítás szintén kézzel történik, kémiai eljárások és adalékanyagok nélkül.
Mivel kivételesen magas minőségű sóról beszélünk, számos pozitív hatása van szervezetünk egészségére:
pótolja az elektrolit-szükségletet, védi a sejteket, gátolja az izomgörcsök és a fejfájás kialakulását. Szabályozza a vérnyomást, csökkenti a szívritmuszavar kialakulásának valószínűségét, segít eltávolítani a szervezetből a salakanyagokat, így méregtelenít, egyensúlyban tartja a vércukorszintet, segít megőrizni az egészséges libidót és férfiaknál elkerülni a merevedési zavarokat.